Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
ARBUZIAK ŁOBUZIAK | Przepisy kulinarne

ARBUZIAK ŁOBUZIAK

50 dag arbuza
20 dag biszkoptów
1 łyżka brandy łub rumu
1 łyżka miodu
sok i skórka otarta z 1/2 cytryny
2 łyżki płatków migdałowych łub kokosowych
2 łyżki mąki pszennej
1 jajko
1 łyżeczka cukru pudru
sół, tłuszcz do nasmarowania formy
Arbuz obrać, pokroić w kostkę i usunąć pestki, dodać sok i skórkę z cytryny i 2-3 łyżki wody. Rozgotować na małym ogniu, stale mieszając. Dodać miód i wiórki, dobrze wymieszać. Żółtko ubić z cukrem pudrem i przesianą mąką, dodać białko ubite ze szczyptą soli na sztywną pianę. Natłuszczoną formę do zapiekania wyłożyć pokruszonymi biszkoptami, skropić brandy. Przykryć masą arbuzową, a na wierzch wylać piankę biszkoptową. Wstawić na około 60 minut do ciepłego (180°C) piekarnika.

Responses are currently closed.