Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
BEZY TORUŃSKIE | Przepisy kulinarne

BEZY TORUŃSKIE

4 białka
20 dag cukru pudru 7 1/2 dag mąki 1 tabliczka czekolady 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta cynamonu sól, mąka i tłuszcz do nasmarowania błachy
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Czekoladę zetrzeć na tarce i delikatnie wymieszać z pianą, dodając cukier puder, cukier waniliowy i cynamon. Blachę do pieczenia natłuścić i posypać mąką lub wyłożyć folią spożywczą. Łyżeczką nakładać niewielkie porcje piany. Wstawić do nagrzanego piekarnika (160-180°C) na 20 minut.

Responses are currently closed.