Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
BIAŁOSTOCKI KWAS CYTRYNOWY | Przepisy kulinarne

BIAŁOSTOCKI KWAS CYTRYNOWY

2 duże cytryny 25 dag cukru 4 l źródlanej wody 1 dag drożdży garść rodzynek
Cytryny sparzyć wrzątkiem i cienko skroić skórkę (najlepiej obieraczkądo ziemniaków). Miąższ pokroić na cieniutkie pląs-
terki, usuwając przy tym pestki. Wodę zagotować. Cytryny zasypać cukrem i zalać wrzątkiem, ostudzić do temperatury pokojowej. Dodać drożdże i skórki cytrynowe. Odstawić w ciepłe miejsce na 12 godzin, aby płyn sfermentował. Sfermentowany kwas przecedzić i włożyć do czystych butelek ze szczelnym zamknięciem, wkładając do każdej kilka rodzynek. Do picia nadaje się po dwóch dniach.

Responses are currently closed.