Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
BISZKOPT PUSZYSTY | Przepisy kulinarne

BISZKOPT PUSZYSTY

/ kostka margaryny lub masła 1 szklanka cukru 4 jajka
skórka z 1 i sok z 1/2 cytryny
2 1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 utłuczonej laski wanilii lub 1 torebka
cukru waniliowego 1 czubata łyżeczka sody sół, cukier puder do posypania tłuszcz i tarta bułka do formy
Tłuszcz o temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem i wanilią na jednolity krem, następnie po jednym dodawać jajka, a następnie sok i skórkę z cytryny. Mąkę przesiać z sodą i szczyptą soli, dodawać po łyżce do masy maślanej. Ubijać do chwili, gdy masa stanie się puszysta. Przełożyć delikatnie do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika (200 °C) na 45 minut.

Responses are currently closed.