Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
BOMBA SERNIKOWA | Przepisy kulinarne

BOMBA SERNIKOWA

30 dag białego tłustego sera
12 1/2 dag margaryny (pół kostki)
3 żółtka
1 szklanka cukru pudru
3 łyżki cukru
cukier waniliowy
10 dag biszkoptów lub kruchych herbatników
1 porcja mrożonych malin lub czarnych
jagód (30-40 dag) 3 łyżki brandy łub rumu
Maliny bez rozmrażania zasypać cukrem, delikatnie wymieszać i odstawić na pół godziny. Ser przetrzeć przez sito lub dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Letnią margarynę utrzeć na krem, dodając po łyżce cukier puder przesiany z cukrem waniliowym, a następnie po jednym żółtku i wreszcie – również po łyżce – ser. Do malin dodać alkohol i wymieszać. Niewielką tortownicę albo miskę wyłożyć folią aluminiową. Warstwami przekładać: pokruszone biszkopty, maliny i masę serową, aż do wyczerpania składników. Wstawić do lodówki pod zamrażalnik przynajmniej na dwie godziny. Następnie wyjąć, obrócić i wyłożyć na talerz. Przybrać pozostałymi malinami.

Responses are currently closed.