Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
CZEKOLADA KRYZYSOWA | Przepisy kulinarne

CZEKOLADA KRYZYSOWA

25 dag (1 kostka) margaryny
2 szklanki cukru
cukier waniliowy
1/2 szklanki gorzkiego
kakao 50 dag mleka w proszku garść bakalii (rodzynki, posiekane
orzechy, owoce kandyzowane itp.)
lub wiórków kokosowych garść pokruszonych kruchych
herbatników lub andrutów
albo dmuchanego ryżu sól tłuszcz do nasmarowania
formy
Cukier i cukier waniliowy wymieszać z połową szklanki przegotowanej letniej wody, dodać margarynę oraz szczyptę soli i, stale mieszając, podgrzewać na małym ogniu (można podłożyć płytkę ochronną) do chwili, gdy powstanie jednolita masa. Mleko w proszku przesiać z kakao, następnie, stale mieszając, powoli połączyć ze stopioną margaryną z dodatkami. Wyrobić na jednolity, elastyczny krem. Dodać bakalie i pokruszone herbatniki, wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej keksowej foremki, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin – do zupełnego zastygnięcia. Kroić jak keks.

Responses are currently closed.