Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
DIABELSKIE PAPRYCZKI | Przepisy kulinarne

DIABELSKIE PAPRYCZKI

1 kg świeżych, małych, pikantnych
papryczek 1 pęczek świeżego rozmarynu lub bazylii 1 łyżeczka ziarnistego białego pieprzu
1 łyżeczka ziela angielskiego
2 szklanki źródlanej wody
1/2 szklanki mocnego octu winnego 10 dag cukru 1 łyżeczka soli
Papryczki umyć i w całości ułożyć pionowo w wyparzonych słoikach, przekładając gałązkami rozmarynu i przesypu-
jąc lekko zmiażdżonymi ziarnkami pieprzu i ziela angielskiego. Wodę zagotować z octem, cukrem i solą. Gorącą (ale nie wrzącą) zalewą zalać papryczki. Zamknąć wygotowanymi pokrywkami i pasteryzować tradycyjną metodą około 20 minut.

Responses are currently closed.