Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
DO ZUPY – ZAGRYZACZKI | Przepisy kulinarne

DO ZUPY – ZAGRYZACZKI

5 białek
20 dag startego żółtego sera
1 średni sełer (24-30 dag)
papryka w proszku lub pieprz cayenne
sól
Seler umyć, obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, wymieszać ze startym selerem i papryką. Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką małe porcje pianki i smażyć z obu stron na złoty kolor. Smaczny dodatek do czystych zup. Możemy pokusić się o ich przygotowanie, gdy zostaną nam zbędne białka.

Responses are currently closed.