Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
GARWOLIŃSKIE PĘCZKI | Przepisy kulinarne

GARWOLIŃSKIE PĘCZKI

Margarynę przełożyć do rondelka zalać mlekiem i podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając, dopóki tłuszcz się nie rozpuści. Zdjąć z ognia, lekko ostudzić, dodać rum i szczyptę soli. Mąkę przesiać, wymieszać z drożdżami i wsypać do miski. W środku zrobić dołek, wlać ciepłe mleko z dodatkami i żółtkiem i wyrobić jednolite ciasto, zagniatając od środka miski ku bokom. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami, skropić sokiem z cytryny, wymieszać z ciastem. Przykryć folią spożywczą odstawić w ciepłe miejsce, aby ciasto podwoiło swoją objętość. Ponownie zagnieść i natłuszczonymi rękami formować niewielkie pączki. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Wyjmować łyżką cedzakową, ułożyć na stalowym cedzaku, aby spłynął tłuszcz. Cukier puder przesiać z cynamonem, obtaczać w nim pączki.

Responses are currently closed.