Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
Gołąbki | Przepisy kulinarne

Gołąbki

Do wykonania tej potrawy potrzebujemy:

– dwie główki kapusty

– jedno opakowanie ryżu

– mięso mielone wołowo – wieprzowe

– kasze jęczmienną, ok 40 dag

– kawałek kiełbasy

– cebula, 4 sztuki

– czosnek

– smalec

– sól

–  pieprz

Przygotowanie potrawy zaczynamy od drobnego posiekania czosnku i cebuli. Następnie musimy je przesmażyć. Kiełbasę kroimy na dosyć dużą kostkę i smażymy. To samo robimy z mięsem, jednak smażymy je osobno. Następnie musimy przygotować ryż. Postępujmy zgodnie z tym co napisane na opakowaniu. Wcześniej podsmażone mięso, cebulę i kiełbasę mielimy w maszynce do mielenia. Po zmieleniu dodajemy do kaszy i ryżu. Dobrze doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu możemy dodatkowo polać odrobiną magi.

Kapustę gotujemy w osolonej wodzie. Oberwać liście . Mięso owijać w liście i kłaść obok siebie. Brytfankę posmarować tłuszczem aby nie przypaliło się nic. Piec w temperaturze ok. 200 stopni przez godzinę. Gotowe!

Responses are currently closed.