Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
GRUSZKI PO PRAŁACKU | Przepisy kulinarne

GRUSZKI PO PRAŁACKU

4 ładne jędrne gruszki 4 łyżki cukru cukier waniliowy sok z cytryny
1 torebka budyniu z cukrem (śmietankowy, waniliowy, migdałowy, bananowy)
2 szklanki młeka
1 łyżka margaryny
1 łyżka wiórków kokosowych lub kawałek
czekolady startej na tarce z dużymi
otworami
Szklankę wody zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Gruszki umyć, obrać i włożyć do wrzącego syropu. Gotować na niewielkim ogniu do chwili, gdy owoce staną się przezroczyste (należy uważać, żeby się nie rozpadły). Ostrożnie wyjąć łyżką cedza-kową (syrop można wykorzystać jako smaczny napój) i ułożyć w salaterkach. Ostudzić. Budyń przygotować według przepisu, ostudzić, mieszając od czasu do czasu, aby nie powstał kożuszek, i zalać gruszki. Posypać wiórkami kokosowymi lub czekoladowymi.
Wersja dla dorosłych
W wersji dla dorosłych gruszki można skropić odrobiną brandy lub rumu.

Responses are currently closed.