Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
JABŁECZNIK ELBLĘSKI | Przepisy kulinarne

JABŁECZNIK ELBLĘSKI

1 kg jabłek
50 dag mąki pszennej
1 torebka waniliowego proszku do
pieczenia 15 dag cukru pudru sok i skórka otarta z 1 cytryny kilka suszonych moreli 3-5 łyżek brandy cynamon tarta bułka tłuszcz do nasmarowania formy
Morele dokładnie umyć i pokroić w cienkie paseczki. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami, skropić sokiem z cytryny i brandy, dobrze wymieszać, posypać cukrem i odstawić na 30 minut. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i cynamonem, dodać skórkę z cytryny, morele i jabłka, wszystko dobrze wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy i wstawić do nagrzanego piekarnika (200°C) na ok. 60 minut.

Responses are currently closed.