Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
JAJECZNE KOTLETY BIAŁOLĘCKIE | Przepisy kulinarne

JAJECZNE KOTLETY BIAŁOLĘCKIE

8 jajek
2 czerstwe kajzerki lub pół bagietki
garść posiekanej zieleniny (natka pietruszki, szczypiorek, tymianek, oregano, majeranek, bazylia)
1 cebula
sól, pieprz, mleko
tarta bulka, tłuszcz do smażenia
Bułki namoczyć w mleku, a gdy napęcz-nieją, odcisnąć. 7 jajek ugotować na twardo, obrać i drobniutko posiekać. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce tłuszczu. Bułkę wymieszać z cebulą, surowym jajkiem i posiekaną zieleniną. dodać posiekane jajka ugotowane na twardo, doprawić do smaku solą i pieprzem. Formować niewielkie kotlety, panierować w tartej bułce i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami puree.

Responses are currently closed.