Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
JAJECZNICA PO LĘBORSKU | Przepisy kulinarne

JAJECZNICA PO LĘBORSKU

6 jajek
3/4 szklanki śmietanki kremów ki 1 szklanka mrożonego zielonego
groszku
4 kromki tostowego chleba 20 dag wędzonej ryby
garść posiekanej zieleniny (rzeżucha,
szczypiorek, natka pietruszki) 1 łyżka margaryny lub masła sól, pieprz
Jajka ubić ze śmietaną, doprawić do smaku. Groszek przelać wrzącą wodą, odsączyć i dodać do masy jajecznej. Usmażyć na maśle tradycyjną jajecznicę. Kromki chleba włożyć do ciepłego piekarnika na ruszt i lekko przyrumienić. Mieloną rybę oczyścić ze skóry i ości, rozdrobnić lub pokroić w paseczki. Na każdym talerzyku kłaść grzankę, przykryć 1/4 jajecznicy i posypać wędzoną rybą wymieszaną z posiekaną zieleniną.
Wersja z czosnkiem
Dla zwolenników czosnku zapewne będzie radosna możliwość natarcia tostowego chleba czosnkiem. Uzyskujemy wówczas grzanki czosnkowe jako dodatek do jajecznicy. Posiekany czosnek można też wrzucić do masy jajecznej.

Responses are currently closed.