Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
KAPUSTA TO FU FU | Przepisy kulinarne

KAPUSTA TO FU FU

1 niewielka główka białej kapusty (50 dag)
łub główka pekińskiej kapusty
2 kostki tofu (60 dag)
1/4 porcji mrożonej marchewki z groszkiem
3 szklanki rosołu z kostki (warzywny lub grzybowy)
2 łyżki sosu sojowego łub przyprawy do zup w płynie
2 łyżki cukru
3 łyżki mąki pszennej 1 jajko
sól
Mrożonkę rozmrozić. Tofu dobrze odsączyć i drobniutko posiekać. Dodać mąkę i jajko, wyrobić na jednolitą masę, wrzucić rozmrożone jarzynki i raz jeszcze wymieszać. Kapustę oczyścić, włożyć na 5 minut do osolonego wrzątku, osuszyć i usunąć głąb. Przygotowanym nadzieniem przełożyć liście kapusty, starając się, aby główka zachowała swój kształt – ewentualnie można związać ją lnianą lub bawełnianą nitką. Nadzieniem napełnić też miejsce po głąbie. Do sporego garnka z nierdzewnej stali włożyć kapustę (nadzieniem do góry). Ciepły rosół wymieszać z sosem sojowym lub przyprawą do zup oraz cukrem. Zalać kapustę i gotować na małym ogniu około
30 minut. Podzielić na porcje i podawać na gorąco, najlepiej z białym chrupkim pieczywem.

Responses are currently closed.