Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
KARP FASZEROWANY | Przepisy kulinarne

KARP FASZEROWANY

1 kg karpia
10 dag pieczarek
6 łyżek tłuszczu do smażenia
3 łyżki masła
4-5 łyżek tartej bulki
2 łyżki śmietany
garść posiekanej zieleniny (natka pietruszki i tymianek)
Karpia sprawić, opłukać, natrzeć solą. Pieczarki oczyścić, poszatkować. Dusić na patelni 10 minut. W połowie duszenia dodać sól, pieprz. Masło utrzeć z dwoma żółtkami, wymieszać z pieczarkami, tartą bułką. Ubić pianę z białek i dodać do farszu. Doprawić solą i pieprzem. Napełnić farszem brzuch ryby. Zaszyć. Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem, ułożyć rybę i posypać wiórkami masła. Piec około 40 minut, podlewając od czasu do czasu karpia wodą. Upieczoną rybę polać śmietaną, zapiec jeszcze kilka minut. Podawać posypanego zieleniną.

Responses are currently closed.