Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
KARP NA BIAŁO | Przepisy kulinarne

KARP NA BIAŁO

50 dag karpia
1 kostka rosołowa Sos:
4 łyżki startego chrzanu (może być ze słoika)
2 łyżki mąki
4 łyżki gęstej śmietany (30%)
1 kostka rosołowa
2 jajka ugotowane na twardo szczypta kwasku cytrynowego sól, cukier
Karpia sprawić podzielić na porcje, ugotować w esencjonalnym wywarze z kostki. Na wigilię może to być czysty wywar z włoszczyzny bez kapusty. Z masła i mąki przygotować zasmażkę (białą), rozprowadzić zimnym wywarem z kostki, dodać chrzan ze słoika, sól, cukier i kwasek. Doprawiać ostrożnie, próbując smak sosu. Zagotować sos, wymieszać ze śmietaną i posiekanymi jajkami. Zalać karpia sosem.

Responses are currently closed.