Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
KISIEL KASZTELAŃSKI | Przepisy kulinarne

KISIEL KASZTELAŃSKI

25 dag dojrzałych miękkich truskawek
3 czubate łyżki cukru
cukier waniliowy
3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
sok z cytryny
Półtorej szklanki wody zagotować z cukrem i sokiem z cytryny (pół łyżeczki). Wrzucić oczyszczone truskawki (pozostawić kilka najładniejszych) i gotować 5 minut, przetrzeć przez sito lub zmiksować. Mąkę rozprowadzić zimną wodą (pół szklanki) i powoli wlewać do gorącego przecieru z truskawek. Podgrzewać na małym ogniu (można podłożyć płytkę ochronną), stale mieszając, do chwili, gdy kisiel zgęstnieje. Dodać pozostawione truskawki, wymieszać i przelać do wypłukanej zimną wodą salaterki (albo do kilku miseczek). Odstawić do wystygnięcia. Można przybrać kleksami bitej śmietany (w sprayu lub z torebki).
Domowe słodycze

Responses are currently closed.