Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
KOCIOŁEK BESKIDZKI | Przepisy kulinarne

KOCIOŁEK BESKIDZKI

40 dag (4 torebki) kaszy perłowej
lub mazurskiej 1-2 łyżki oliwy lub oleju 1 łyżka margaryny lub masła 20 dag pieczarek lub 4-5 grzybków
suszonych 1 cebula
20 dag kiełbasy łub parówek 1-2 kiszone ogórki
1/2Puszki koncentratu pomidorowego garść posiekanej zieleniny (natka pietruszki,
szczypiorek, bazylia, tymianek)
warzywna przyprawa typu vegeta lub
przyprawa do zup w płynie sól, pieprz tłuszcz i tarta bułka do formy
Kaszę ugotować na sypko w wodzie z dodatkiem łyżeczki przyprawy, dokładnie odsączyć i wymieszać z łyżką oliwy. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na pozostałej oliwie. Pieczarki oczyścić i drobno poszatkować, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 10 minut, następnie dodać do cebuli i udusić (jeśli korzystamy z grzybków suszonych, należy je uprzednio namoczyć i ugotować w tej samej wodzie). Kiełbasę obrać z osłonek i pokroić w kostkę. Ogórki obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do pieczarek razem z koncentratem pomidorowym rozrobionym w kilku łyżkach wody. Dusić 5 minut, stale mieszając, wymieszać z kaszą oraz posiekaną zieleniną. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy i posypać wiórkami zimnej margaryny. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180-200°C) na 30-40 minut.

Responses are currently closed.