Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
KOMPOT PORZECZKOWY | Przepisy kulinarne

KOMPOT PORZECZKOWY

2-3 wczesne jabłka
30 dag czerwonych porzeczek
4 łyżki cukru
cukier waniliowy
Trzy szklanki wody zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na cząstki. Porzeczki przebrać, opłukać i usunąć ogonki. Jabłka włożyć do wrzącego syropu, zagotować na małym ogniu. Dodać porzeczki, wymieszać i zdjąć z ognia. Ostudzić. Przelać do szklanek lub specjalnych kompotierek. Podawać kompot ostudzony, jeśli jest bardzo gorąco, można do każdej szklanki włożyć kostkę lodu.

Responses are currently closed.