Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
KREMÓWKA WILANOWSKA | Przepisy kulinarne

KREMÓWKA WILANOWSKA

1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
1 torebka budyniu z cukrem (śmietankowy, waniliowy, migdałowy)
2 szklanki mleka
1/4 kostki masła lub margaryny
1 szklanka śmietanki kremówki
cukier waniliowy
2-3 łyżki cukru pudru
sól
tłuszcz do nasmarowania blachy
cukier puder do posypania
Ciasto francuskie rozmrozić i podzielić na dwie części. Każdą z nich rozwałkować do rozmiarów blachy i wstawić do nagrzanego piekarnika (200-220°C). Upiec na jasnozłoty kolor. Budyń przygotować według przepisu, ostudzić. Ubić na krem, dodając po łyżce tłuszcz o temperaturze pokojowej. Śmietankę schłodzić i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodając cukier puder wymieszany z cukrem waniliowym. Krem budyniowy rozsmarować na jednej warstwie ciasta, przykryć bitą śmietaną i drugim blatem ciasta. Obficie posypać cukrem pudrem (najlepiej przez sitko). Kroić bardzo ostrym nożem na kwadraty lub prostokąty.

Responses are currently closed.