Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
LAKIEROWANE KIEŁBASKI | Przepisy kulinarne

LAKIEROWANE KIEŁBASKI

75 dag grillowych kiełbasek lub parówek olej
1 szklanka dżemu morelowego lub porzeczkowego
2 łyżki ostrej musztardy
1 łyżka płynnej przyprawy do zup
Dżem lekko podgrzać, jeśli trzeba, przetrzeć przez sitko lub zmiksować, wymieszać z musztardą i przyprawą na jednolitą masę. Kiełbaski ponakłuwać widelcem, posmarować olejem i lekko podpiec z wszystkich stron na grillu. Posmarować glazurą i piec, obracając, do chwili gdy nas powierzchni kiełbasy utworzy się błyszcząca glazura.
KURCZAK CYTRUSOWY
75 dag filetów z piersi kurczaka
sok i otarta skórka z 1 cytryny i 1 kwaśnej
pomarańczy 2-3 łyżki płynnego miodu oliwa sól pieprz cayenne lub mielona ostra papryka
Sok i skórkę z cytrusów wymieszać z miodem i doprawić do smaku solą i pieprzem cayenne – marynata powinna być pikantna! Filety lekko rozbić i włożyć do marynaty na 3 godziny, w tym czasie kilkakrotnie obracając. Mięso wyjąć z marynaty i lekko osaczyć, upiec na ruszcie, kilkakrotnie obracając i za każdym razem smarując marynatą.

Responses are currently closed.