Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
LENIWA LUDWIKA | Przepisy kulinarne

LENIWA LUDWIKA

1 malutka główka kapusty pekińskiej
1 cebula
1 kwas kowate jabłko
1 por (tylko jasna część)
1 kiszony ogórek
1/2 szklanki śmietany lub naturalnego
gęstego jogurtu 1 łyżeczka kminku lub szczypta kminku
mielonego sok z cytryny sól, pieprz, cukier
Kapustę oczyścić i drobniutko poszat-kować. Cebulę pokroić w niewielką kostkę. Por pokroić w cienkie talarki, a ogórek obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w niewielkie słupki lub w kostkę. Wszystko wymieszać. Śmietanę zmiksować z kminkiem, wymieszać z jarzynkami. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą i pie przem.

Responses are currently closed.