Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
MARYNOWANE GRZYBKI | Przepisy kulinarne

MARYNOWANE GRZYBKI

1 kg świeżych grzybów (lub pieczarek) 3 łyżeczki soli
2 szklanki źródlanej wody
1/2 szklanki mocnego octu winnego
1 łyżka cukru listek laurowy
2 łyżeczki nasion gorczycy
Grzyby oczyścić, większe pokroić. Wodę zagotować z solą, listkiem laurowym i octem winnym. Dodać ziarna gorczycy.
Ułożyć w słoiku grzyby i zalać gorącą zalewą tak, aby płyn je przykrywał. Zamknąć wygotowanymi przykrywkami. Pasteryzować tradycyjną metodą około 20 minut w temperaturze około 90°C.

Responses are currently closed.