Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
MAŚLAK | Przepisy kulinarne

MAŚLAK

25 dag (1 kostka) margaryny lub masła 1 szklanka cukru 4 jajka
2 1/2 szklanki przesianej mąki pszennej (najlepsza tortowa)
1 torebka cukru waniliowego
1 torebka proszku do pieczenia
sól
tłuszcz i tarta bulka do formy
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Miękkie masło utrzeć na krem z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie dalej ucierać, dodając kolejno jajka, a następnie po łyżce mąkę z dodatkami. Przełożyć do natłuszczonej tortownicy i wstawić na 45 minut do nagrzanego piekarnika (200 °C). Ciasto można podawać bez żadnych dodatków lub przekroić w poprzek na połowę i przełożyć dowolnym kremem lub bitą śmietaną.

Responses are currently closed.