Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
NALEŚNIKI ŻOLIBORSKIE | Przepisy kulinarne

NALEŚNIKI ŻOLIBORSKIE

20 dag mąki pszennej
3 jajka
1 1/2 szklanki mleka
1 łyżka mąki ziemniaczanej
4 łyżki oliwy lub dobrego oleju
25 dag żółtego sera pikantny keczup sól, cukier zioła prowansałskie tłuszcz do smażenia 1 łyżka margaryny lub masła
Mąkę przesiać do miski ze szczyptą soli, zrobić wgłębienie i wbić jajka, dodać mleko, olej i szczyptę cukru. Dobrze wymieszać lub zmiksować. Odstawić na pół godziny. Z przygotowanego ciasta usmażyć niezbyt grube naleśniki, ułożyć na odwróconym głębokim talerzu. Ser pokroić na paluszki wielkości palca – powinno ich być tyle, ile naleśników. Na każdy naleśnik kłaść serowy paluszek, polać keczupem i posypać ziołami, zwinąć w rulonik. Na natłuszczonej blaszce ułożyć naleśniki, posypać wiórkami zimnej margaryny. Wstawić do nagrzanego piekarnika (200-220°C) i zapiekać do zru-mienienia.

Responses are currently closed.