Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
OGNISTA BRUNETKA | Przepisy kulinarne

OGNISTA BRUNETKA

Ciasto:
2 niepełne szklanki mąki pszennej wymieszanej pół na pół z mąką ziemniaczaną
15 dag margaryny
1/2 szklanki cukru
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Nadzienie:
1 torebka mrożonych czarnych jagód łub czarnych porzeczek
niecała szklanka cukru
tłuszcz i tarta bułka do formy
Owoce przepłukać na cedzaku wrzątkiem, dokładnie odsączyć. Przygotować ciasto: roztopić margarynę, lekko ostudzić. Jajko ubić z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i roztopioną margarynę, wyrobić ciasto. Wylepić natłuszczoną i wysypaną tartą bułką tortownicę, formując wysoki brzeg. Na ciasto wysypać owoce i posypać cukrem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 -200°C) na 45 minut, ostudzić. Podawać z bitą śmietaną.

Responses are currently closed.