PASTA RÓŻOWA

10 dag wędzonego łososia (najlepiej
sałatkowego) 1 duży ogórek szklarniowy, tzw. wąż 1 niewielka główka kruchej sałaty 3/4 szklanki śmietany 2-3 cebulki dymki razem
ze szczypiorkiem 1 jajko ugotowane na twardo sok z polowy cytryny garść posiekanego koperku sól, pieprz warzywna przyprawa typu vegeta
Łososia dokładnie rozdrobnić. Ogórek pokroić na cieniutkie plasterki lub w niewielką kostkę. Dymkę drobniutko posiekać, śmietanę porwać palcami na małe kawałki. Jajko pokroić jak pomarańczę na 8 kawałków. Śmietanę ubić z sokiem z cytryny oraz przyprawami, wymieszać z łososiem, ogórkiem i sałatą. Obficie posypać posiekaną zieleniną oraz przybrać cząstkami jajka.
Wersja codzienna
W wersji ekonomicznej zamiast łososia możemy wykorzystać filety śledziowe, tak zwane matiasy.

Responses are currently closed.