Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
PASTA Z BOBU | Przepisy kulinarne

PASTA Z BOBU

50 dag bobu
3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju
słonecznikowego sok z 1/2 cytryny 2-3 ugotowane żółtka garść posiekanej zieleniny (natka
pietruszki, koperek, mięta) 2 ząbki czosnku sól, cukier, pieprz
Bób ugotować w nieosolonej wodzie – posolić dopiero wtedy, gdy zacznie mięknąć. Odcedzić, przelać zimną wodą, zostawić na cedzaku. Czosnek drobniutko
posiekać. Żółtka utrzeć na krem z dodatkiem oliwy i soku z cytryny, doprawić do smaku. Bób przełożyć do salaterki, wymieszać z czosnkiem, zieleniną i sosem jajecznym. Podawać z dodatkiem pieczywa (mogą być grzanki).

Responses are currently closed.