Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
PASZTET ALPEJSKI | Przepisy kulinarne

PASZTET ALPEJSKI

50 dag pieczarek
1 spora cebula
3 duże ząbki czosnku
1 szklanka drobno posiekanych orzechów
włoskich, arachidowych lub migdałów 3 łyżki margaryny lub masła 3 łyżki oliwy z oliwek garść posiekanej zieleniny (tymianek,
natka pietruszki, koperek) pieprz, sól
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na margarynie. Pieczarki oczyścić, drobno poszatkować i dodać do cebuli. Dusić do miękkości na małym ogniu. Czosnek rozgnieść lub drobniutko posiekać, dodać do uduszonych pieczarek. Masę pieczarkową przepuścić przez maszynkę lub zmiksować z dodatkiem orzechów, posiekanej zieleniny i oliwy. Doprawić do smaku. Przełożyć do podłużnej keksowej foremki wyłożonej folią spożywczą, przykryć drugą folią i wstawić do lodówki przynajmniej na 2-3 godziny, a jeszcze lepiej na noc. Smakuje najlepiej z ostrym sosem pomidorowym (np. keczupem) lub paprykowym.

Responses are currently closed.