Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
PIECUSZEK | Przepisy kulinarne

PIECUSZEK

6 jajek
2 szklanki cukru
25 dag (1 kostka) margaryny
6 łyżek oliwy łub oleju
2 szklanki mąki ziemniaczanej
6 łyżek mąki pszennej
1 torebka proszku do pieczenia
2 łyżki mocnego octu (10%)
cukier waniłiowy łub dowolny aromat tłuszcz i tarta bułka do formy ewentualnie cukier puder do posypania
Oba rodzaje mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Tłuszcz o temperaturze pokojowej utrzeć na krem z cukrem. Nadal ucierając, dodawać kolejno jajka, a następnie po łyżce mąki z dodatkami, oliwę, ocet oraz aromat. Dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180-200°C) na 40 minut. Przed podaniem można posypać przez sitko cukrem pudrem.

Responses are currently closed.