Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
PLACEK MIKOŁAJKOWY | Przepisy kulinarne

PLACEK MIKOŁAJKOWY

1 opakowanie cukru waniliowego
2 łyżki proszku do pieczenia tarta bułka
tłuszcz do wysmarowania formy
Mąkę przesiać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Margarynę utrzeć na krem z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie, stale ucierając, po jednym dodawać jajka, a następnie po łyżce mąki. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami, skropić sokiem z cytryny. Jabłka i orzechy dodać do ciasta, dobrze wymieszać. Formę natłuścić i wysypać tartą bułką. Ciasto wyłożyć do formy, wstawić do nagrzanego piekarnika (200°C) i piec około 50-60 minut (sprawdzić, czy ciasto jest gotowe, zanurzając w nim wykałaczkę lub cienki patyczek – jeśli będzie suchy – można zakończyć pieczenie).

Responses are currently closed.