Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
PLACKI AUGUSTOWSKIE | Przepisy kulinarne

PLACKI AUGUSTOWSKIE

50 dag ziemniaków 30 dag grzybów (gąski, pieczarki, boczniaki)
1 cebula
2 ząbki czosnku 2 jajka
4 łyżki mąki
2 łyżki margaryny
spora szczypta mielonego majeranku
łub ziół prowansaiskich sól, pieprz
ewentualnie szczypta kminku tłuszcz do smażenia
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na 2 łyżkach tłuszczu. Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki i dodać do cebuli, dusić do miękkości, stale mieszając, aby grzyby dusiły się równomiernie. Czosnek zmiażdżyć lub drobno posiekać i razem z przyprawami dodać do uduszonych grzybów, wmieszać na niewielkim ogniu, a następnie ostudzić. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce z małymi otworami, jak na zwykle placki ziemniaczane. Jeśli ziemniaki są wodniste – odcisnąć płyn. Grzyby wymieszać z ziemniakami, dodać jaja i smażyć z obu stron na złoty kolor, jak tradycyjne placki ziemniaczane.

Responses are currently closed.