Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
POKUSA KOWALSKIEJ | Przepisy kulinarne

POKUSA KOWALSKIEJ

Galaretkę przygotować według przepisu i ostudzić do temperatury pokojowej. Rodzynki umyć i namoczyć w rumie lub w wodzie z dodatkiem kilku kropli aromatu. Odstawić do napęcznienia, a następnie odcisnąć. Serek wymieszać z bakaliami. Brzoskwinie odsączyć z zalewy (zalewę można wykorzystać do przygotowania smacznego napoju). We wgłębienia po pestkach
kłaść po łyżce serowego nadzienia, a następnie składać połówki razem, tak aby nadać brzoskwini pierwotny kształt. Kłaść owoce do małych salaterek lub ułożyć obok siebie w dużej salaterce. Zalać stygnącą galaretką. Wstawić do lodówki przynajmniej na 2 godziny. Przed podaniem można przybrać kleksami bitej śmietany.

Responses are currently closed.