Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
POZNAŃSKI PRZECIER POMIDOROWY | Przepisy kulinarne

POZNAŃSKI PRZECIER POMIDOROWY

na 1 kg pomidorów:
1-2 cebule
1/2 główki czosnku
1 Ustek łaurowy
po 1 łyżce posiekanego tymianku i natki
pietruszki sół, pieprz
1/2 szklanki oliwy lub oleju słonecznikowego 1 szklanka źródlanej wody
Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki, cebule pokroić na cienkie plasterki, czosnek zmiażdżyć. Tymianek i natkę również drobno posiekać. Pomidory, cebulę, zieleninę, połowę czosnku zalać wodą i gotować mieszając od czasu do czasu wygotowaną drewnianą łyżką około 40 minut. Ostudzić, przetrzeć przez sito lub zmiksować. Dodać oliwę, resztę czosnku, listki laurowe, dusić na małym ogniu, stale mieszając. Przelać do wyparzonych słoików i pasteryzować tradycyjną metodą około 40 minut.

Responses are currently closed.