Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
Przepis na Colcannon | Przepisy kulinarne

Przepis na Colcannon

Do wykonania potrawy potrzebujemy następujących składników:

– ok. 1 kg obranych ziemniaków,

– 10 posiekanych dymek

– 300 ml mleka

– ćwierć kostki masła

– 40 dkg poszatkowanej i ugotowanej białej kapusty

– sól i świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie potrawy jest bardzo proste. Na początku należy ugotować ziemniaki w osolonej wodzie aż będą miękkie. Następnie należy je odcedzić. Do rondla dodać cebulę, zalać mlekiem i zagotować. Wlać do ziemniaków i ubić na gładką, puszystą masę. Do roztopionego wcześniej masła dodać kapustę, zamieszać i podgrzewać. Dodać wszystko do ziemniaków, wymieszać dokładnie i doprawić. Podawać należy to danie na gorąco.

Responses are currently closed.