Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
Przepis na karczek duszony w warzywach | Przepisy kulinarne

Przepis na karczek duszony w warzywach

Witajcie! Dziś chciałbym Wam przedstawić przepis na pyszny karczek duszony w warzywach. Jest to typowa rodzinna potrawa, którą można przygotować w mieszkaniu, w gronie rodzinnym.

Składniki potrzebne do przygotowania tej potrawy to (na 4 porcje):

– 1 kg karczku bez kości

– 3 marchewki

– duża pietruszka

– por

– 1/2 selera

– 2 kostki rosołowe

– zioła prowansalskie

– ostra papryka mielona

– vegeta

– czosnek granulowany

– pieprz

– olej

Przygotowanie:

1. Karczek myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Vegetę mieszamy z ziołami, papryką, pieprzem i czosnkiem. Karczek nacieramy mieszanką przypraw ze wszystkich stron i wstawiamy na ok. 12 godzin do lodówki.

2. Mięso kroimy w grube plastry i obsmażamy na oleju. Pora kroimy w paski, a marchewki, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach.

3. Z kostek rosołowych przygotowujemy bulion. Karczek układamy w brytfannie, obkładamy warzywami i wlewamy bulion. Dusimy pod przykryciem do miękkości i jeśli trzeba, przyprawiamy do smaku.

Smacznego!

Responses are currently closed.