Przepis na kotleciki drobiowe z farszem śliwkowym

Witajcie! Dziś chciałem Wam zaprezentować przepis, który znalazłem jakiś czas temu. Odrobinę go zmodyfikowałem przygotowując potrawę i właśnie ten zmodyfikowany przepis wam przedstawiam. Kotleciki przygotowałem na rodzinny obiad w moim mieszkaniu, kiedy to wszyscy się zajadali.

Do ich przygotowania potrzebujemy:

– 2 filety z piersi kurczaka

– jajko

– 4 Å‚yżki mleka

– buÅ‚ka tarta

– 15 dkg suszonych Å›liwek

– 3 Å‚yżki ketchupu

– Å‚yżeczka miodu

– Å‚yżeczka octu jabÅ‚kowego

– sól, pieprz, czosnek granulowany

Przygotowanie:

1. Filety należy zmielić, dodać jajko, mleko, szczypkę soli, pieprzu, czosnku i wymieszać.

2. Śliwki pokroić, wymieszać z ketchupem, miodem i octem.

3. Mięso podzielić na 8 części, formując kotleciki. Spłaszczyć ręką i na każdy nałożyć łyżeczkę farszu po czym zwinąć w roladkę, sklejając końce. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na maśle na małym ogniu.

Pycha! Smacznego!

Responses are currently closed.