Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
Przepis na lasagne z mięsem i szpinakiem | Przepisy kulinarne

Przepis na lasagne z mięsem i szpinakiem

Witajcie! Jadłem lasagne z mięsem, jadłem też lasagne ze szpinakiem! Nigdy jednak (do wczoraj) nie jadłem lasagni z mięsem i szpinakiem. Postanowiłem więc spróbować, znalazłem przepis i voila! Przepis przedstawiam poniżej i polecam, jest naprawdę smaczna!

Do przygotowanie lasagni będziemy potrzebować:

– o,5 kg mięsa mielonego (wieprzowo – wołowe)

– 0,5 kg białego sera

– 1 op. mrożonego krojonego szpinaku

– 0,3 kg żółtego sera

– przecier pomidorowy

– 1 op. makaronu lasagne

– 2 – 3 ząbki czosnku

– oliwa z oliwek

– oregano

– łyżka bazylii

– sól, pieprz, ostra mielona papryka

Przygotowanie:

1. Mięso smażymy na niewielkiej ilości oliwy. Dodajemy przecier pomidorowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano, papryką i zdejmujemy z ognia. Makaron gotujemy 3-4 minuty i odcedzamy.

2. Szpinak dusimy na oliwie. Dodajemy bazylię i odrobinę soli, mieszamy. Studzimy i dodajemy rozdrobniony biały ser. Jeszcze raz mieszamy.

3. W naczyniu żaroodpornym układamy najpierw 1/4 makaronu, następnie 1/2 szpinaku z twarogiem, i ponownie 1/4 makaronu i 1/2 mięsa. Posypujemy połową startego żółtego sera i układamy kolejne warstwy: makaron, szpinak, makaron, mięso, ser. Przykrywamy i pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni. Zdejmujemy pokrywkę i zapiekamy jeszcze przez ok. 10 minut aby ser się zarumienił.

Smacznego!

Responses are currently closed.