Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
Przepis na paprykę nadziewaną | Przepisy kulinarne

Przepis na paprykę nadziewaną

papryka nadziewana

foto: www.flickr.com/photos/kurtizanka

Witajcie! Dziś mam dla Was przepis na pyszną potrawę jaką jest papryka nadziewana. Potrawa nadzwyczaj prosta w przygotowaniu, przypominająca tradycyjne gołąbki, wprowadzająca do nich jednak nową nutę smaku:)

Do przygotowania będziemy potrzebować (dla 4 osób):

– duże papryki – 4 sztuki

– ok. 60 dkg mięsa mielonego

– 1/2 szklanki ryżu

– 1 cebula

– koncentrat pomidorowy

Cebulę obrać i podsmażyć. Zmieszać z surowym mięsem i ugotowanym ryżem (mięso można wcześniej lekko podsmażyć – ja wolę jednak surowe). W ten sposób mamy przygotowany farsz.  Odciąć górną część papryki (tak aby uzyskać jak gdyby czapeczkę) i wydrążyć środek. Włożyć farsz do papryki i przykryć “czapeczką”. Dusić w naczyniu żaroodpornym na stojąco w sosie z koncentratu pomidorowego, aż do uzyskania miękkości. Trwa to z reguły ok 2 godzin. Smacznego!

Responses are currently closed.