Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
RADOMSKIE CEBULINKI | Przepisy kulinarne

RADOMSKIE CEBULINKI

3 duże ładne cebule 1 ząbek czosnku
1 suszona ostra papryczka 1 szklanka oleju
4 jajka
25 dag mąki pszennej 0,33 l jasnego piwa
5 dag margaryny lub masła sól, mielona papryka
garść posiekanej zieleniny (natka pietruszki, tymianek, szczypiorek, rozmaryn)
Margarynę stopić i ostudzić do temperatury pokojowej. Mąkę przesiać i wymieszać z żółtkami, dodać stopioną margarynę i powoli wlewać piwo, doprawić do smaku solą i pokruszoną papryczka, dodać zieleninę i wyrobić na jednolite ciasto. Odstawić na godzinę. Cebulę obrać i pokroić w dość grube plastry. Czosnek zmiażdżyć lub drobniutko posiekać, 73 oleju wymieszać z czosnkiem, solą i szczyptą mielonej papryki. Cebule ułożyć w małej salaterce i wymieszać z olejem, odstawić na godzinę. Pozostały olej rozgrzać. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, wymieszać z ciastem naleśnikowym. Krążki cebuli lekko odsączyć i maczać w cieście piwnym. Smażyć na złoty kolor z obu stron, a następnie odsączyć na cedzaku.

Responses are currently closed.