Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
RYBA PO CYGAŃSKU | Przepisy kulinarne

RYBA PO CYGAŃSKU

80 dag filetów z ryb morskich
3 duże cebule
5 ząbków czosnku
20 dag ogórków konserwowych
lub kiszonych garść posiekanej natki pietruszki 1/2 szklanki oliwy lub oleju słonecznikowego 5 łyżek keczupu łub koncentratu
pomidorowego 1 łyżka musztardy sok z 1 cytryny sól, pieprz
Rybę podzielić na porcje, skropić z sokiem z cytryny, natrzeć solą i wstawić do lodówki na godzinę. Cebulę, czosnek i ogórki bardzo drobno posiekać i wymieszać. Oliwę wymieszać z keczupem i musztardą, jeśli trzeba, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Formę do zapiekania natłuścić, ułożyć w niej porcje ryby, posypać cebulką, czosnkiem i ogórkami oraz natką pietruszki. Polać sosem i przykryć folią, wstawić do nagrzanego (około 200 °C) piekarnika, zapiekać około 30 minut. Następnie zdjąć folię i wstawić do piekarnika jeszcze na 5 minut.

Responses are currently closed.