Sałatka „Chicken Egg”

Składniki jakie będą nam potrzebne do wykonania tej sałatki to:

2 wędzone udka kurczaka czyli ok. 50 dag
10 dag żółtego sera
por
ok. dużych10 jajek
2 łyżki stołowe słonecznika łuskanego
1 puszka kukurydzy
7 łyżek majonezu
pieprz

sól

Na początku musimy przygotować wszystkie składniki z jakich będzie składała się nasza sałatka.Wcześniej obrane z kości udka kurczaka należy pokroić w drobną kostkę. Zarówno por jak i ser kroimy w plasterki. Następnie plasterki sera kroimy jeszcze na pół w celu uzyskania szerokich pasków. Jajka należy ugotować na twardo a następnie odstawić do wody by obniżyła się ich temperatura. Ostudzone jajka należy obrać i następnie pokroić w kostkę. Ostatnim krokiem jeśli chodzi o przygotowanie składników do sałatki będzie odsączenie kukurydzy z zalewy. Teraz możemy juz zacząć łączenie wszystkich składników razem. Do miski dodajemy wszystkie przygotowane składniki. Dodajemy majonez i doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Całość porządnie mieszamy. Gdy skończymy sałatkę wkładamy do lodówki na około 30 minut.

Responses are currently closed.