Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
SAŁATKA ANDRZEJKOWA | Przepisy kulinarne

SAŁATKA ANDRZEJKOWA

4 torebki (40 dag) złocistego lub dzikiego ryżu wymieszanego z białym
1 puszka konserwowego zielonego groszku
lub konserwowej kukurydzy 10 dag rodzynek 10 dag orzechów włoskich lub arachidowych
2 łyżki curry
3 łyżki brandy
1 łyżka margaryny łub masła sok z cytryny lub ocet winny garść posiekanej zieleniny (natka
pietruszki, rzeżucha) 3/4 słoik majonezu sól, pieprz
Ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie z dodatkiem curry, dokładnie odsączyć i wymieszać z łyżką tłuszczu. Rodzynki umyć i namoczyć w brandy. Groszek dokładnie odsączyć. Orzechy grubo posiekać. Ryż wymieszać z groszkiem, posiekaną zieleniną, orzechami i napęcznia-łymi rodzynkami oraz majonezem. Doprawić do smaku. Przed podaniem wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę.

Responses are currently closed.