SAŁATKA GRZECZNY GRZEŚ

1 puszka konserwowego
groszku 2 pory (tylko jasne części) garść posiekanej zieleniny (natka
pietruszki, koperek, szczypiorek,
bazylia)
1 puszka konserwowego groszku lub kukurydzy
4 średnie ogórki konserwowe
3 strąki konserwowej papryki
1 duże kwaskowate jabłko
1 cebula
garść posiekanej zieleniny (koperek, szczypiorek, natka pietruszki, bazylia, estragon, kolendra, tymianek)
1 szklanka gęstego naturalnego jogurtu
sok z cytryny lub ocet winny
sól, pieprz, cukier
majonez
sól, pieprz, cukier
sok z cytryny
Pory oczyścić i pokroić w makaronik. Groszek odsączyć z zalewy, połączyć z porami i posiekaną zieleniną oraz majonezem. Doprawić do smaku.

Responses are currently closed.