SAŁATKA KUKURYDZIANA

1 niewielki wędzony kurczak 1 puszka konserwowego ananasa 1 puszka konserwowej kukurydzy sok z cytryny 1-2 łyżki brandy majonez
garść posiekanej zieleniny (natka pietruszki, bazylia)
Oddzielić mięso od kości i pokroić w kostkę. Ananas i kukurydzę od-cedzić z zalewy (z zalewy ananasowej można przygotować wspaniały dodatek do drinków – wystarczy wlać płyn do torebek na kostki lodu i zamrozić. Takie kostki poprawiają smak nawet zwykłej herbaty). Ananas pokroić w kostkę, skropić brandy. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i posiekaną zieleniną. Przed podaniem nieco schłodzić.
Wersja dla smakoszy
Do sałatki kukurydzianej zamiast ananasa można dodać dwa ząbki czosnku prze-ciśnięte przez praskę.

Responses are currently closed.