SAŁATKA LUKSUSOWA

25 dag młodych pieczarek
3 ziemniaki ugotowane w mundurkach
2 jajka ugotowane na twardo 1 duży lub 2 małe ogórki
konserwowe 1 strąk marynowanej papryki majonez, sól i pieprz do smaku posiekana natka pietruszki lub pęczek
cebulki dymki sok cytrynowy lub ocet winny
Pieczarki umyć i jeśli są malutkie – pozostawić w całości, jeśli są większe – pokroić w plasterki. Skropić octem lub sokiem z cytryny, zalać wrzącą osoloną wodą i obgotować przez chwilę, odcedzić. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę, ogórki i paprykę drobno posiekać, dodać posiekaną natkę lub dymkę, połączyć z pieczarkami i dobrze wymieszać. Doprawić do smaku i wymieszać z majonezem.

Responses are currently closed.