Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
SAŁATKA MSZCZONOWSKA | Przepisy kulinarne

SAŁATKA MSZCZONOWSKA

50 dag ziemniaków ugotowanych
w mundurkach 25 dag porów (tylko białe części) 20 dag kiełbasy (toruńska, krakowska)
albo parówek (mogą być sojowe) 5 łyżek winnego octu 3 łyżki oliwy z oliwek lub dobrego
oleju 1/2 szklanki majonezu garść posiekanej zieleniny (natka
pietruszki, kolendra) sól, pieprz 1 łyżeczka ziarnistego kminku
Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki. Pory oczyścić i pokroić w półkrążki, wymieszać z ziemniakami i przełożyć do salaterki. Oliwę ubić z octem winnym, szczyptą soli i pieprzu na jednolity sos, wymieszać z jarzynkami, przykryć folią spożywczą i wstawić na spód lodówki przynajmniej na godzinę. Wędlinę pokroić na plasterki, a każdy plasterek na dwie części. Kminek uprażyć na suchej patelni. Do sałatki dodać wędlinę, kminek i majonez, dobrze wymieszać. Przed podaniem obficie posypać posiekaną zieleniną.

Responses are currently closed.