Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
SER PO BIESZCZADZKU | Przepisy kulinarne

SER PO BIESZCZADZKU

50 dag białego sera
2 jajka
1 opakowanie topionego serka
w plasterkach tarta bułka
kminek lub mielona papryka sól, pieprz
tłuszcz do nasmarowania formy 1 łyżka margaryny
Ser przepuścić przez maszynkę lub przetrzeć przez sito, dodać jajka, garść tartej bułki, dobrze wymieszać i doprawić do smaku. Płaską formę do zapiekania natłuścić i wysypać tartą bułką, przełożyć masę serową i posypać kminkiem lub papryką. Przykryć plasterkami sera topionego i posypać wiórkami zimnej margaryny. Wstawić do nagrzanego piekarnika (200°C) i zapiekać do chwili, gdy ser się rozpuści. Przed podaniem pokroić na duże kwadraty – podawać na gorąco.
Wersja fantazyjna
Do masy serowej można dodać także rozmaite dodatki: posiekaną cebulę lub czosnek, zieleninę lub wędlinę.

Responses are currently closed.