Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
SERNIK KRÓLEWSKI | Przepisy kulinarne

SERNIK KRÓLEWSKI

50 dag tłustego sera
10 dag margaryny łub masła
5 jajek
20 dag cukru pudru
1 puszka brzoskwiń w zalewie
1 torebka budyniu waniliowego
(bez cukru) 1 cukier waniliowy 20 dag biszkoptów skórka otarta z 1/2 cytryny sól tłuszcz i tarta bułka
do formy garść posiekanych łistków
mełisy
Ser trzykrotnie przepuścić przez maszynkę. Tłuszcz o temperaturze pokojowej utrzeć na krem z cukrem i cukrem waniliowym. Nadal ucierając, dodawać na zmianę po jednym żółtku i łyżce sera oraz proszek budyniowy. Dodać skórkę z cytryny i posiekaną melisę, wymieszać na jednolitą masę. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Masę serową delikatnie połączyć z pianą i brzo-
skwiniami. Formę do pieczenia natłuścić i wysypać tartą bułką. Wyłożyć pokruszonymi biszkoptami, a na nie położyć masę serową i piec w nagrzanym piekarniku (180°C) około 45-60 minut. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub polać czekoladową polewą.
Polewa czekoladowa
2 łyżki kakao
3 łyżki margaryny 3 łyżki mleka
2 łyżki cukru
Rozpuścić wszystkie składniki, podgrzewając je w rondelku na niewielkim ogniu. Gdy polewa zacznie zastygać, posmarować nią ciasto. Ilość składników można zwiększać proporcjonalnie.

Responses are currently closed.